За нас

Застрахователна компания „Лев Инс“ АД е основана през 1996 г. и е сред първите дружества в бранша с изцяло частен капитал, формиран от израелски инвеститори. Благодарение на високия експертен потенциал и ноу-хау (know-how) в сферата на сигурността, компанията бързо и успешно набелязва посоката да залага на:

Пускане на видеото

Благодарение на нашия 23-годишен опит в управлението на риска, както и адекватните действия за пълна защита на интересите на нашите клиенти, днес ЗК „Лев Инс“ АД е в позицията на неоспорим лидер на българския застрахователен пазар.

През последните 2 години работим съвместно с водещи израелски специалисти в сферата на киберсигурността и информационните технологии и разработихме застрахователни продукти, без аналог адаптирани на българския и европейския пазар – Застраховка „Кибер решения за бизнеса Ви“ и Застраховка „Безопасен Интернет“. Благодарение на израелското ноу-хау (know-how) и подкрепата на нашите партньори създадохме първия по рода си Оперативен център за киберсигурност (Security Operation Center), в който водещи IT експерти извършват професионален анализ и оценка на събития свързани със сигурността на застрахованите информационни системи.

Основните ни цели през новото десетилетие са:

Водени от тези амбиции ЗК „Лев Инс“ АД подкрепя израелските си партньори в изграждането и развиването на цялостни решения свързани с осигуряване на спокойствие в кибер пространството. Заедно с тях в България се създаде и „Кибер Академия“, в която всеки, който има интерес може да натрупа знания, които ще бъдат полезни на обществото за повишаване на кибер културата. Допълнително в академията могат да бъдат обучени и клиенти, сключили киберзастраховка. Ето и няколко ключови акцента, на които академията е заложила:

С развитието на технологиите и дигитализацията в световен мащаб, застрахователните кибер продукти, които предлага ЗК „Лев Инс“ АД ще се разширяват, за да могат да отговорят на най-високите очаквания на нашите клиенти. Вече имаме напълно интегрирани и готови решения за малкия и среден бизнес. Не сме забравили и своите най-големи клиенти, за които съвместно с водещите презастрахователи на лондонския пазар имаме разработен продукт, способен да отговори на индивидуалните им потребности и застрахователни покрития.

Нещата, които сме постигнали, благодарение на вас

 

Ние работим за хората и тяхното спокойствие

ЗК “Лев Инс” АД е една от най-големите застрахователни компании в България с над 24 годишен опит в управлението на риска. Нашата визия е чрез иновативен подход и продукти, отговарящи на нуждите на пазара, да предоставим спокойствие на нашите клиенти в съвремения “реален” и “виртуален” свят.

0
Спечелени награди и призи
0
Доволни клиенти
0
Години опит
0
Агенти в страната

Нашата История

 

Кратък поглед назад през 1996 г.

 

Израелски инвеститори, експерти в сферата на сигурността, основават компанията като начална точка на бъдеща европейска експанзия. Капиталът, know-how и въведените технологични практики и решения в сферата на сигурността са 100% израелски и без анагог в Европа.

 • Реактивен подход: Поява на проблем, незабавно търсене на решение.

През 2006 г. - Решение на проблемите в реално време

 

Въвеждане на модела „Активна Корпоративна Сигурност“:

 • Максимална близост с клиента:
  • Кол-център
  • Асистанс групи
 • Про-Активен подход:
  • Решение на проблемите в реално време.

През 2016 г. - Променяме бизнес средата - управляваме риска

 

Неоспорим пазарен лидер и най-стабилната компания на българския застрахователен пазар.

 • Фокус: Активна сигурност и решения
 • Изпреварващ подход: Управляваме средата, за да бъде сведен рискът до минимум.

През 2019 г. - Променяме бизнес средата - управляваме риска

 

Предлагане на комплексни застрахователни решения за киберсигурност на 4 европейски пазара до края на 2019 г. Интеграция на израелско know-how и водещи експерти. Създаване на Център за Киберсигурност без аналог.

Последователи