fbpx

БАКС с подкрепата на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД и ССИ организират безплатен уебинар на тема „Работа от вкъщи: кибер заплахите и как да се предпазим от тях“.

След обявяването на извънредно положение в много Европейски държави, включително в България, повечето компании пуснаха своите служители да работят от вкъщи в така наречения „home office“, което отваря врати за злонамерени хакерски атаки.

При работа от незащитена домашна мрежа и личен компютър всеки може да стане лесна жертва и да бъде компроментирана както ценна лична информация, така се подлага на сериозна опасност информацията на компанията, в която работи.

„Интернет мрежите във фирмите са много по-защитени, а и има цели отдели, които се грижат за тяхната сигурност. Нещата не изглеждат по този начин, когато става въпрос за домашната мрежа. Тя най-често е зле конфигурирана и ви прави лесна мишена за хакерите.“, алармира Мирослав Стефанов, председател на Българска асоциация по Киберсигурност.Екипът на Асоциацията с подкрепата на ЗK „Лев Инс“ АД и Съюз за Стопанска Инициатива, организират безплатен уебинар на 24.03 (вторник) от 14:00 ч. Темата е „Работа от вкъщи: Кибер заплахите и как да се предпазим от тях“.

Ще бъдат разгледани следните въпроси:

  1. Как неподсигурена връзка с Интернет в домашни условия ни прави уязвими?
  2. Как да използването на личния си компютър, за да достъпим фирмените ресурси, без да им навредим?
  3. Как липса на физическа комуникация увеличава риска от социално инженерни атаки?
  4. По какъв начин можем да предпазим от компроментиране фирмените данни и какви рискове крият социалните мрежи и личната ни електронна поща?

Уебинарът се провежда в партньорството и с подкрепата на ЗК „Лев Инс“ АД и Съюз за Стопанска Инициатива.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *